20% adókedvezmény + 10% Medicover kedvezmény a Medicover Egészségpénztár tagjainak!

A Medicover csoport legújabb tagjaként különösen fontosnak tartjuk, hogy Pénztártagjainkat segítsük a felmerülő egészségügyi kiadásaik optimalizálásában.

A Medicover Klinikákon nyújtott egészségügyi ellátásokra akár 20% adókedvezmény és 10% Medicover kedvezmény vehető igénybe, amennyiben Medicover Egészségpénztári számlájáról egyenlíti ki a szolgáltatások díját.

10% kedvezmény a Medicover Egészségpénztár tagjai és szolgáltatásra jogosult családtagjai számára

 • 10% Medicover kedvezmény jár az egyes meghatározott egészségügyi szolgáltatások listaáraiból, belépéskor, illetve a későbbiekben bármikor, amennyiben a szolgáltatás díjának kiegyenlítésekor a fizetendő összeg a Medicover Egészségpénztárban egyéni számláján rendelkezésre áll, valamint
 • Ingyenes egyszeri éves fogászati szűrés vehető igénybe a Medicover Fogászatokon.

Tudnivalók a 10% Medicover kedvezményről: 

 • A 10% kedvezményt a Medicover csoport (Medicover Egészségközpont Zrt, M-Dental és Medicover Diagnosztika Kft.) az egészségügyi szolgáltatásokra a mindenkori listaáraiból biztosítja, a Medicover Egészségpénztár tagjai és bejelentett szolgáltatásra jogosult közeli hozzátartozói számára.
 • A kedvezmény visszavonásig érvényes, más kedvezménnyel nem vonható össze.
 • Pénztártagként – az egyéni Medicover egészségpénztári számlájáról történő – helyszíni fizetés esetében vehető igénybe. A 10% kedvezmény érvényesítése érdekében kérjük, a szolgáltatás igénybevétele előtt előre fizessen be a Medicover Egészségpénztárba, vagyis „töltse fel” pénztári számláját akkora összeggel, hogy a szolgáltatás díjára a fizetéskor elegendő fedezete legyen. A befizetendő összeg meghatározásában Kalkulátorunk nyújt segítséget.
 • A kedvezmény nem vonatkozik: a Medicover Ajándékkártyára, az egyébként kedvezményes árú egészségügyi szolgáltatásokra, továbbá a fekvőbeteg-ellátásokra (beleértve a műtéteket), az emberi testbe beültetésre kerülő, valamint az egészségügyi ellátás során egyébként felhasznált és annak díjába nem tartozó gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, és orvostechnikai eszközök díjára.

20% adókedvezmény mint további költségcsökkentési lehetőség

 • 20% adójóváírás vehető igénybe a Medicover Egészségpénztárba történő pénztári befizetésekre – az egyéni befizetés és a munkáltatói hozzájárulás, valamint pénztártag részére adott támogatói adomány után –, mellyel az egészségügyi szolgáltatások díjai ugyancsak jelentősen csökkenthetők.

Tudnivalók a 20% adókedvezményről: 

 • 20% adójóváírásra az egyéni befizetés, a munkáltatói hozzájárulás és támogatói adomány után válhat jogosulttá.
 • Egy évben összesen max. 150.000 Ft adójóváírás vehető igénybe, amely 750.000 Ft befizetésével érhető el.
 • Az adójóváírás levonás nélkül, 100%-ban a pénztártag egyéni számlájára kerül, az adóbevallás benyújtását követően, általában a befizetés évét követő évben, amennyiben azt a Medicover Egészségpénztárban vezetett egyéni számlájára kéri.
 • Az adókedvezmény (adójóváírás) valamennyi önkéntes pénztári befizetésre együttesen, maximum a személyi jövedelemadó előleg erejéig vehető igénybe.